Blogo Paveikslas

GRIKIŲ MILTŲ KEKSAS

puodeliai GRIKIŲ miltų (pirkti mūsų el.parduotuvėje)

1 puodelis nerafinuoto cukranendrių cukraus (galima naudoti medų arba melasą)

1 smulkiai sutarkuota didelė morka

3 kiaušiniai vidutiniai

150g lydyto sviesto (galima naudoti šalto spaudimo kokosų aliejų)

sauja supjaustytų smulkiai slyvų (vietoj jų gali būti razinos, jei tingit pjaustyti), bei migdolų ar kitų riešutų papuošimui.

Pagaminti paprasta: suplakame kiaušinius su cukrum, supilame išlydytą sviestą ir vėl suplakam. Sudedam morką (sutarkuotą per smulkiausią tarką - kur sūrį tarkuojam pabarstymui), supjaustytas slyvas ir grikių miltus, išmaišome lengvai. Sukrečiame į formą tirštą tešlą (jei gausis per skysta -įdėkite daugiau miltų; jei per kieta - daugiau sviesto) ir pabarstome riešutais. Kepame 35-40 min orkaitėje 180 laipsnių, priklauso kokio storio darote keksą.

Kad gautųsi tobulai: 1.naudokite vienodos kambario temperatūros produktus - porą valandų visus juos reikia palaikyti ant stalo virtuvėje; 2.viename dubenyje sumaišote „sausus“ ingredientus, kitame dubenyje suplakate „šlapius“ ingredientus, paskui sumaišote „sausus“ ir „šlapius“ ingredientus.
Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published.